FHI har lansert den nye tjenesten Smittevernråd og vaksine for deg som skal ut og reisefhi.no 

Tjenesten er laget for å gi helsepersonell og de reisende en rask og god oversikt over instituttets råd for utenlandsreiser. Det som er nytt, er at alle rådene er samlet i én tjeneste, og at hvert land har fått sin egen såkalte «landside». I tjenesten kan du søke opp ønsket reisemål, og finne de aktuelle rådene for landet du skal reise til på ett sted. 

Landsidene gir en rask oversikt over generelle smittevernråd og råd om vaksiner, malaria, polio, krav til sertifikater med mer som gjelder for det landet du skal reise til. Alt innhold er tilgjengelig på både norsk og engelsk. 

Tjenesten har som mål å gi en god oversikt over smittevernråd og vaksiner ved reise. Likevel er viktig å være klar over at tjenesten aldri erstatter en samtale med helsepersonell. De som skal reise må fortsatt bestille en time i god tid hos fastlegen. Fastlege kan gjøre vurderinger og gi mer spesifikke råd som er tilpasset reisemålet, aktivitet og den enkeltes helse. Men tjenesten vil forhåpentligvis være et fint sted å begynne for å orientere seg. 

På Utenriksdepartementet (UD) sine nettsider finner du øvrige reiseråd og reiseinformasjon til land Norge har diplomatiske forbindelser med samt en oversikt over hvilke tjenester og typer bistand norske borgere på reise kan forvente av utenrikstjenesten.