Nå igangsettes et nytt kurs, lederutviklingsprogram i vår region for ungdom i alderen fra 13 - 25.

I felles kommunestyre i vår region i 2019 overleverte regionalt ungdomsråd i Midt-Troms (UMT) åtte satsinger som ordførerne forpliktet seg på. Lederskolering er ett av punktene. Mpower heter kurset som faglig leveres fra Forandringshuset Norge. Kurset består av 3 helgesamlinger, alle får en mentor og er engasjert i en praksisoppgave der de bor. For et par år siden gjennomførte det første kullet lederprogrammet der blant annet leder i Ungdommens Midt-Tromsråd, Markus Haraldsvik, deltok.

- De unge vil forme framtida i vår region, derfor må de høres i politisk arbeid, næringslivet og i den frivillige sektoren, sier Markus, leder i Ungdommens Midt-Tromsråd.

Marit Alvig Espenes
Ordfører Marit Alvig Espenes har en viktig plakat på kontoret sitt.

Meld deg på

Mentor Ordfører i Dyrøy, Marit Alvig Espenes, var mentor for én av ungdommene i forrige lederutviklingsprogram og har plakaten med de åtte kravene fra ungdommen i glass og ramme på kontoret sitt.

- Den ser jeg på hver dag! Slik verden utvikler seg er det viktigere enn noen gang at de unge kommer til orde. Vi vil at ungdommen skal ta plass - og høres – i kommunene, når det skal tas beslutninger som berøres deres framtid, og det er faktisk det aller meste, sier ordføreren som anbefaler ungdommer å melde seg på.

Lenke til artikkel i Folkebladet ved forrige lederprogram; https://www.folkebladet.no/nyheter/i/GQEyax/utdanner-fremtidens-ledere-i-midt-troms (betalingstjeneste)