Havet har vært og er viktig for kystfolket. Havet er teamet for årets Forskningsdager. Denne ettermiddagen tok vi et lite lokalhistorisk blikk på Dyrøy, og spesielt Venja. Og kanskje har du lyst å prøve deg på quizen som alle på Kulturkvelden tok? Den ligger vedlagt.

Sammen med Tom deltok bibliotekar og lokalhistoriker Berit Nikolaisen, og prest Harold Holtermann med lokale historier. Kulturleder Trine Strand sang to tekster av Arvid Hanssen;

Blå kveill og Mjuk vijnn. Nordavind Utvikling har koordineringsansvaret for Forskningsdagene i Dyrøy. Ragnvald Storvoll, daglig leder i Nordavind Utvikling hadde ledelse og regi på programmet.

«Diamantgåsa» er ei skjønnlitterær krimbok for ungdom og har sin tematikk fra ei lita øy i Nord-Norge, altså Dyrøya. Les omtalen av boka skrevet av anmelder Roald Larsen. Boka kan kjøpes på vår lokal butikk, Coop Prix.

«Diamantgåsa» berører aktuelle hendelser i verden, blant annet krigen i Ukraina. 60 kroner av hver solgte bok går til krigsskadde barn i Ukraina. Alle som var til stede på Kulturkvelden kunne - i stedet for å betale for kaffe og kaker - gi en gave til Ukraina. Det kom inn flere 1000 kroner denne kvelden.

En stor takk til Tom Tiller og alle som kom. Vi avslutter med hyggelig ord sagt av en av de som deltok på kvelden:

Det var en superflott kulturkveld med Venjas Tom Tiller i bokbadet. En kveld som frembrakte gode følelser, identitet, og gode minner hvor man enn kommer fra.

Bokanmeldelse

Quiz