Testing vil være den beste måten for å få kontroll over situasjonen. De fleste elevene er i morgen ferdige med testregimet i henhold til nasjonale retningslinjer. De som skal fortsette i helgen er kontaktet. 

I uke 46 har Elvetun skole planlagt fri mandag og tirsdag i henhold til skoleruta. Det er dermed ønskelig at alle elever tester seg onsdags morgen før skoledagen starter. På grunn av mangel på hjemmetester vil kommunen gi informasjon om utdeling av disse når vi mottar dem.  

Vi vil tilnærme oss en normalsituasjon i uke 46, men oppfordrer alle til å følge de nasjonale anbefalingene i forhold til smittevern.

Lokale anbefalinger

Vi anbefaler at alle lar seg vaksinere. Vær nøye med håndhygiene. Hold deg hjemme hvis du er syk. Få utført koronatest eller ta hjemmetest hvis du er syk, eller har vært nærkontakt med smittede.  

 Bestill testing her: https://timebestilling.remin.no/astafjord eventuelt tlf 771 74 000. 
 
Vi anbefaler å holde en meters avstand. Dersom dette ikke er mulig, bruk munnbind som kan gi ekstra beskyttelse, eksempelvis på butikk, kollektivtransport osv.  

Kontakt helsesykepleier dersom du ønsker første eller andre koronavaksine. Melding om tredje dose gis fra helsestasjonen, ta kontakt om dette ikke skjer på tlf: 412 38 210. 

  • Symptomer på luftveisinfeksjon kan begynne med vage symptomer som for eksempel hodepine og tett nese, eller mer klassiske influensalignende symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand. Symptomene kan være tegn på covid-19.  
  • Det er særlig viktig at du holder deg hjemme i det du får de første tegn på akutt luftveisinfeksjon. Du er mest smittsom de første dagene med symptomer. Vage symptomer kan være vanskelig å tolke, men det er anbefalt at du tester deg for SARS-CoV-2 før du eventuelt går på skole/jobb. Ungdom og voksne bør ha en negativ covid-19 test før de vender tilbake til skole eller arbeid.  
  • Benytt dette skjema for vurdering. Skjemaet gjelder for alle, også de som er vaksinert eller har gjennomgått covid-19 tidligere. 

Når skal du holde barnet hjemme fra skole og barnehage?

  • Forkjølelse er den vanligste infeksjonen hos barn. Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Det betyr at barn med noe restsymptomer etter gjennomgått forkjølelse, som rennende nese/snørr eller hoste, kan komme tilbake til barnehagen når barnet ellers er tilbake i sin vanlige form. 
  • Ved hoste uten feber kan barnet gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Ved langvarig eller kraftig hoste bør barnet undersøkes for blant annet kikhoste. 
  • Benytt dette skjema for vurdering om barn i barnehage/barneskolealder med nyoppståtte luftveissymptomer skal være hjemme fra barnehage/skole, og når skal de testes for covid-19