Uka starter med #nattinaturen 2. september og åpnes offisielt med Friluftslivets dag 3. september. Vi håper dere vil være med på denne nasjonale festuken og bidra med aktiviteter som gjør at flere får øynene opp for sitt lokale friluftsliv. FNF Troms håper dette skal bli TIDENES år for aktivitet i Troms – hvis vi klarer å få det til sammen! 🙂

Dere kan allerede nå starte å registrere deres arrangementer helt gratis i Norsk Friluftsliv sin aktivitetskalender – denne vil bli promotert i media i forbindelse med uka. Trenger du hjelp med å registrere- ta kontakt på troms@fnf-nett.no så hjelper vi! 

Gode grunner til å være med:

 • Dere gjør noe positivt for lokalmiljøet og vil glede mange
 • Du og ditt lokallag er med på å sette friluftsliv på agendaen over hele Norge
 • Din organisasjon blir synlig og kan rekruttere nye medlemmer
 • Dere får gratis markedsføring/drahjelp fra kampanjen Friluftslivets uke

Forslag til type aktiviteter
Du/ditt lag/forening/kommune kan gjøre akkurat hva dere ønsker i Friluftslivets uke 2. – 10. september – det viktigste er at det handler om å være ute, at det er gøy og åpent for alle. Det er kun fantasien som setter grenser!! Arrangementene kan være store eller små, være faste eller nye, og de kan kalles hva dere vil (Aktivitetsdag, Utedag, Friluftslivets dag eller noe helt annet).

HER ER NOEN FORSLAG:

 • Lørdag 2. september inviteres hele Norge til å sove ute under Natt i naturen
 • Søndag 3. september er det Kom deg ut-dagen og Soppens dag over hele landet
 • Onsdag 6. september inviterer vi for første gang til feiringen av Turmat fra hele verden-dagen.
 • 8.-10. september markeres den nasjonale ryddedugnaden Tur med mening, i samarbeid med Strandryddeuka

Andre tips kan være:

 1. Åpen dag/kveld! Inviter nye potensielle medlemmer til en aktivitet, eller et hyggelig info-møte i løpet av uka. Eventuelt åpne opp medlemsmøter denne uka for alle.
 2. Allerede planlagte arrangementer Har dere allerede et arrangement som er planlagt rett før eller rett etter Friluftslivet uke? Dersom det er mulig å flytte på, kan arrangementet blir markedsført som en del av uken.
 3. Ordfører-tur Hva med å inkludere ordføreren eller andre lokalpolitikere i din kommune ut på en av deres arrangementer?
 4. Lavterskel aktiviteter som gåtur, båltur, observere planter og dyr eller kanskje en sansetur?
 5. Friluftstrim– eller kanskje prøve fiske- eller bærlykken?

Tusen takk – og lykke til med Friluftslivets uke 2023!