Informasjon til giver

Å gi på en digital bøsse er veldig enkelt. Privatpersoner, lag og foreninger rundt om i landet har nå opprettet en egen digital bøsse og det dukker opp nye digitale bøsser hver dag. Det fungerer som en innsamlingsside på nettet som du kan gå inn på å betale.

De digitale bøssebærerne vil bli oppfordret til å ta kontakt med sin familie, venner og naboer for å spørre om de har lyst å gi på sin bøsse.

Du som giver kan gi valgfri sum med bankkort eller Vipps. Alle bidrag er anonyme, men om du ønsker kan du velge å sette deg på giverlisten til bøssebæreren.

Når du har gitt vil du få tilsendt en kvittering for bidraget ditt. Du kan også tipse dine venner og kjente om at du har gitt på en digital bøsse og oppfordre dem til å gjøre det samme.

Om du ikke vil vente med at noen du kjenner tar kontakt, kan du finne bøsser registrert på ditt nærområde fra 5. oktober. Om det ikke finnes noen bøsser i din kommune får du muligheten til å bli kommunens første digitale bøssebærer. Vi håper du har lyst til å ta denne utfordringen.

Under finner du svar på spørsmål som du som giver kan lure på:

Vil man kunne se navn og beløp på alle som donerer penger, eller er det mulig å gi penger uten at person og beløp offentliggjøres?

 • Alle bidrag er anonyme som standard. Det vil si at giver må gjøre et aktivt valg om de vil være på giverlista på den aktuelle bøssa.

Hvis jeg som bor i Stavanger vippser til en som har bøsse i Kristiansand, hvor registreres mitt bidrag? Der bøssa er registrert eller der Vippsen min er registrert?

 • Pengene blir registrert i den komiteen hvor bøssa er registrert. Så hvis du bor i Stavanger og gir på en digital bøsse som er registrert i Kristiansand, så blir beløpet registrert som et kommunebidrag i Kristiansand.

Hvordan gir vi penger på en digital bøsse? Kan jeg betale kontant?

 • Du kan gi via vipps, bankkort eller få tilsendt faktura på den digitale bøssa.
 • Det er ikke mulig å betale med kontanter på en digital bøsse. Hvis du ikke har mulighet til å gi via vipps, bankkort eller få tilsendt faktura, men ønsker å gi på til en bestemt digital bøsse, så kan kanskje venner eller bekjente være behjelpelig med å betale inn på bøssa for deg?

Hva gjør jeg hvis jeg kun har kontanter?

 • Hvis du kun har kontanter og ønsker å gi til TV-aksjonen, så er det mulig å gå i banken og sette inn pengene på TV-aksjonens innsamlingskonto: 8380 08 09005. Da blir pengene registrert i din kommune, som et bidrag fra privatpersoner.

Jeg vil gi til TV-aksjonen, men har ikke vipps. Hva gjør jeg?

 • Du kan gi direkte til TV-aksjonens innsamlingskonto: 8380 08 09005.

Hvordan vet jeg at det er en ekte digital bøsse og ikke noen som prøver å lure meg?

Det skal oppleves trygt å gi til TV-aksjonen. Derfor våre digitale bøsser, godt merket med logo og pengene som samles inn på den digitale bøssen, går direkte til TV-aksjonen. Men hvis du er i tvil kan du se etter disse kjennetegnene eller ringe oss på 02025:

 • TV-aksjonens digitale bøsse finner du på spleis.no/bosser
 • Se om du finner TV-aksjonen NRK WWF sin turkise logo på høyresiden?
 • Står det spleis.no og en tallkombinasjon i lenken? Eks spleis.no/13826 

Er det mulig å betale med bankgiro til en bøsse?

 • Det er ikke mulig å betale inn via bankgiro til en bøsse. Kanskje familie eller venner kan hjelpe deg hvis du ikke har mulighet til å betale med bankkort eller Vipps?  
 • Hvis du har et organisasjonsnummer, så er det mulig å bestille en faktura.

Linken til Dyrøy sin digitale bøsse Se her