Under tittelen «Spranget – elever møter arbeidslivet» er formålet er å la våre elever i ungdomstrinnet bli bedre kjent med nærings- og arbeidslivet i kommunen og området rundt, og slik få innspill til eget yrkes- og utdanningsvalg. Arbeidslivsdagen blir senere fulgt opp med bedriftsbesøk i aktuelle bedrifter og arbeidsplasser. I 2022 gikk arrangementet av stabelen for første gang. Nå gjentas suksessen.

- Det er så bra at vi blir bedre kjent med hvilke arbeidsmuligheter vi har her vi bor, mener elevrådsleder Anna Cecilie Johnsen (10. klasse).

- Mange vil komme til vår arbeidslivsdag. Vi ønsker alle hjertelig velkommen, sier rektor May Elin Hals.

Nordavind Utvikling leder arbeidet. Dagen er et samarbeid mellom Dyrøy kommune, Nordavind Utvikling AS, Ungt Entreprenørskap og omstillingsprogrammet VOX Dyrøy.

Foreldre inviteres

Både Bardufoss, Nordborg, Salangen, og Senja videregående skole kommer på arbeidslivsdagen. I år inviteres også alle foreldre som har mulighet å ta turen til Elvetun skole på dagtid. Nytt i år er at flere opplæringskontor vil være med. Nytt er det også at mange lærlinger på bedrifter i flere kommuner vil bidra med sine valg og sine erfaringer.

- At unge forteller sine historier, tror vi kan bety mye for elevene i ungdomsskolen, sier rektor May Elin.

Anna Cecilie Johnsen og Kjersti A. Myhrstuen går begge i 10. klasse. De vet allerede hvilken linje og hvilken skole de skal søke på den 1. mars.

- Det blir Sjøvegan for oss begge, sier Anna, men vi velger forskjellige linjer.

- Jeg tror det er veldig bra at også elever i 8. og 9. klasse får møte rådgivere fra videregående skole og spørre om det de lurer på, sier Kjersti.

- Da starter tankene om hva du skal velge og hva du skal bli.

Framtid i Midt-Troms

Til sammen vil rundt 40 elever møte lokale og regionale bedrifter, alle fire videregående skoler i Midt-Troms, mange opplæringskontor, Forsvaret og Dyrøy kommune. Nærmere 20 stander og mer enn 40 gjester er klare for dialogene med ungdommene. Elevene har forberedt seg med spørsmål til bedriftene og arbeidsgiverne og gjør notater underveis til videre bruk i faget Utdanningsvalg. Hensikten er at ungdommene skal få god kjennskap til arbeidsmulighetene i regionen – som grunnlag for å ta veivalg videre.

- Vi skal være et fint vertskap og ta godt imot alle som kommer til oss, sier Anna, leder i elevrådet. Vi gleder oss, smiler den blide og entusiastiske lederen.