a photo 31
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Dyrøysamfunnet > Ny i Dyrøy > Artikkel

Velkommen til Dyrøy

Akkurat nå er det flere som er nye i Dyrøy. Fra de minste i barnehagen, til de nye elevene på skolen, til de som har flyttet i sommerferien og kanskje begynner i ny jobb på et nytt sted. Dyrøy kommune ønsker dere alle hjertelig velkommen.  

AFS-studenter
Til venstre ser vi utvekslingsstudenten Ka Man Chan (Hong Kong) og til høyre Nontiya Worachat (Thailand).

Har du fått en ny nabo? Ser du et nytt fjes på butikken? Å være et inkluderende og godt vertskap er en oppgave for oss alle sammen. Enten vi bor eller jobber i Dyrøy kommune.

Nylig kom to jenter fra Hong Kong og Thailand til Dyrøy som utvekslingsstudenter. Ka Man Chan (Hong Kong) og Nontiya Worachat (Thailand) skal gå et skoleår på Sjøvegan videregående skole. De bor hos Siv-Frida Høgmo og Thor-Arne Ervik på Moan. Vi ønsker at de får oppleve et godt år her og at mange inviterer dem med på besøk eller på fritidsaktiviteter.

I går begynte 18 spente førsteklassinger i første klasse på Elvetun skole. Det er lenge siden vi hadde et så stort årskull i første klasse. Vi håper alle vil trives og ser fram til å se dere i kulturskolen, på fotballbanen og ellers rundt omkring.

For alle som er ny, og for mange som har bodd her lenge, kan det være en utfordring å bli kjent. Dyrøy kommune ønsker å gjøre det litt enklere å orientere seg i vrimmelen av tilbud og muligheter. Bruk gjerne Servicetorget i Dyrøy kommune, her kan dere få svar på mange spørsmål og vi kan henvise dere videre. Vi oppfordrer også til å bruke biblioteket, Aktivitetshuset, idrettshallen og kafeen som møteplasser. Lag og foreninger bør være aktive med informasjon om sine tilbud nå på høsten, slik at de kan få enda flere brukere og medlemmer. Og ute i bygdene er det flere grendelag/ungdomshus som kan bidrar til vennskap, nettverk og aktiveteter der folk bor. For å bli kjent i nærområdet kan dere bli med Dyrøy Turlag på tur.

Her finner dere også lenker til en del nettsider med mer informasjon om Dyrøy:

Ny i Dyrøy (informasjon på flere språk)

Jobb, studer og bo i Dyrøy

Ung i Dyrøy

Fritid i Dyrøy

Liv og røre i Dyrøy

Om Dyrøy

- Jeg oppfordrer alle nye og gamle Dyrøyværinger til å ta godt vare på hverandre. Vær et godt vertskap, sier ordfører Randi Lillegård i en hilsen til alle innbyggere.