Foto i toppmeny
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Tjenester > Næring > Artikkel

Næring i Dyrøy kommune - en presentasjon

Godt etablert eller en gryende bedrift? Politiker, fylkeskommune eller innbygger? Her finnes en kortfattet presentasjon av Dyrøy kommunes tjenester innen næring.

Organisering

Næringsarbeidet i Dyrøy kommune er organisert på følgende måte:

Utviklingsfond

Dyrøy kommune har noen verktøy for å fremme kompetanseheving, nyetablering, innovasjon og nyskapning innen næringslivet. Et av disse er utviklingsfondet eller næringsfondet. Les mer om fondet i vår tjenestebeskrivelse og ta kontakt med rådgiver plan og næring Frank Moldvik.

Senja Næringshage

Dyrøy kommune er en av seks kommuner i Senja Næringshage. Avdelingen i Dyrøy har flotte og nye lokaler i Nordavindshagen i Brøstadbotn. Bedriftene er her samlokalisert i et større miljø i tilknyting til blant annet bibliotek og flotte konferansefasiliteter. Mer informasjon om Senja Næringshage på egen side.

Digitalt senter

I Arvid Hanssen-huset, Nordavindshagen, finnes to digitale senter som gir oss fortrinn. Sentrene holder svært høy standard på teknologien som muliggjør overføring av lyd og bilde i nåtid. Ha videomøte, telefonmøte eller webmøte og spar reiseutgifter, køer, forsinkelser, miljø, din helse og familie. Det minste har kapasitet på ca. 8 personer, mens det store har kapasitet til større forsamlinger (100+).

Bredbånd/fiber

Dyrøy kommune ligger ikke tilbake teknologisk sett for noen byer. Snarere tvert imot! Kommunen åpnet i 2009 sitt nye fibernett. Fibernettet strekker seg over hele kommunen og dekker samtlige fastboende i Dyrøy. Dette gir næringsliv og innbyggere en motorvei til tjenestene på internett. I tillegg finnes det naturligvis leverandører av tradisjonelt bredbånd i de fleste grender i kommunen.

Lokaler

På jakt etter lokaler eller industritomter? Høsten 2011 åpnet det nye kontorhotellet i Dyrøy. Er du en av de som tenker stedsuavhengig arbeid eller til og med ønsker et fast kontor hjelper prosjektleder Ulrike Naumann deg. Eller du kan kort og greit booke deg inn i selv (se link under). Det finnes også kontor tilknyttet Senja Næringshage i Nordavindshagen i tillegg til mange sentrumsnære lokaler. På folkemunne har de alle fått navn som: "IS-bygget", "Revegården", "Grønnhuset", "Gammelteknisk". Ta kontakt med kommunens rådgiver for mer informasjon.

Leie av lokaler til jobb, fritid og arrangement? Bruk vår elektroniske løsning.

Annet

Dyrøy Næringsforum er et aktivt og viktig samlingspunkt for kommunens næringsliv. De holder månedlige lunsjer der formelle og uformelle innspill diskuteres. De samarbeider også nært mot det rike foreningslivet i kommunen.

Linker