Foto i toppmeny
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

Velkommen etter, storesøster

Professor Tom Tiller lyser opp og smiler når han åpner boka på side 16. Fortellinga heter «Hemmeligheter». Og han ER hemmeligheten; Tom Eilif. 

Storesøster Ella Knudsen, beboer på sykehjemmet i Dyrøy, har fortalt historien da ho fikk en lillebror. Ella har nå publisert to historier i boka kalt «Jeg glemmer aldri». Og professor Tom har skrevet mer enn 80 fagbøker. 

– Dette var ei vakker bok, sier Tom tydelig berørt.

bilde 1 Tom.jpg
Til bildet: Tom Tiller leser i boka "Det glemmer jeg aldri..." Foto: Ragnvald Storvoll

Forskeren
I dag står professoren, som snart runder 73 år, foran ei forsamling med mer enn 30 doktorgradsstudenter fra hele landet og foreleser om aksjonsforskning. På pulten foran han ligger mange av hans bøker.  Alle erfarer hans smittende engasjement, og spørsmålene lar ikke vente på seg.

Bilde 2 Tom.jpg
Til bildet: En engasjert foreleser. Foto: Ragnvald Storvoll

Etter forelesningen er Tom klar til en til en prat, ikke om alle sine bøker, men om det bokprosjektet storesøster Ella har vært med på.

Hva tenker du om at unge og eldre har skriveprosjekt sammen?

Tom har ordene klare;

- Dette er utrolig bra. Her snakker vi om forskere, om ungdomsforskere. En kan lure på hvem dette har betydd mest for. Jeg tror det må ha vært viktig for både de eldre og de unge. Jeg håper arbeidet forsetter og videreutvikles. De unge vil alltid huske det møtet.

I videre samtale er dyrøyværingen opptatt av at vi trenger flere slike gode eksempler på hvordan unge og gamle kan samhandle. Her formidles viktig kunnskap om lokalhistorie og gjensidig respekt for både unge og gamle.

- Igjen har Dyrøy startet noe stort i det små, avslutter Tom. Jeg gleder meg til fortsettelsen.