Foto i toppmeny
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

SÅ fantastisk artig at mamma fikk bidra!

- Jeg var lita under krigen. Tyskerne bodde på ungdomshuset på Vinje. Veien forbi Vinje går til Litje Venja. Hvis du drar til Berg, så er det et berg der over husene og det kalte de «under kjerringa».

- Peder Vinje var en fiskebåt fra Dyrøya. Jeg var nabo med eieren, Sverre. Båten gikk ned på Finnmarkskysten. Sverre og broren Terje omkom sammen med resten av mannskapet. «Båten forsvant i havet, Finnmark er jo så stort, to brødre…det var så fælt at»……

Ella Knutsen, skrevet av Eivind Kristoffersen

Skriveprosjektet der ungdom fikk møte eldre har skapt stor oppmerksomhet også blant de pårørende av de eldre deltakerne. Tiltaket er en del av prosjektet «Aktivitet for alle». Dyrøy kommune v/ Nordavind Utvikling KF, fikk tildelt midler fra Helsedirektoratet i 2017. Et av tiltakene var å utvikle kontakt mellom ungdom og eldre, på tvers av generasjoner. Kulturskolerektor Anna Starr Dalgård har vært ansvarlig for tiltaket/gjennomføringen. Skriveprosjektet ble utført som et læringsprosjekt via Elvetun skole i fagene historie, samfunnsfag og norsk. Dette resulterte i boka «Jeg glemmer aldri». 

Søstrene Britt-Janne Wangberg og Rita Kvien synes det var flott å få delta på boklanseringen på Dyrøy omsorgssenter, sammen med mamma Ella Knusten. Søstrene synes det var en kjempegod ide at ungdom har møtt eldre og at dette resulterte i utgivelse av ei bok. Videre sier de at det var spesielt artig at deres mor Ella fikk fortalt noen små fortellinger fra sin oppvekst på Venja og at det fikk sin plass i boka.  

Foto Britt J W.jpg
Til bildet: Søstrene og mamma Ella Knutsen. Foto: Britt Janne Wangberg

Wangberg sier videre at det er ganske spesielt og flott at elever fra Elvetun skole og beboere ved Dyrøy omsorgssenteret kunne gjennomføre et slikt prosjekt i lag.

- Det var sikkert en artig opplevelse for elevene å snakke med de eldre og få litt innblikk i hvordan dagliglivet i gamle dager kunne være, og ikke minst artig for de eldre å få kontakt med ungdommer i bygda, på denne måten. Det er mange fine og interessante fortellinger i boka – veldig artig å lese! Et flott prosjekt!

Nina Jørgensen Nikolaisen
prosjektleder
Nordavind Utvikling KF