Foto i toppmeny
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

Er du klar for Arctic Race 2017?

Vet du hva som skjer i Dyrøy? Her har vi samlet informasjon om sykkelrittet Arctic Race of Norway alle fire dagene. Alt fra stengte veier til program i nabokommunene.

Dag 1: Torsdag 10. august er det start på Engenes (Ibestad) klokka 14.00 og målgang i Narvik. Ønsker du å være til stede på ett av disse arrangementene – eller følge rittet fra andre steder langs løypa – må du være på plass før veiene stenger. Vi oppfordrer til å lese info fra både Salangen og Lavangen kommuner om hva som skjer hos dem.

 

Torsdag kl 17.00 kan barna delta på SNN Mini Arctic Race i Sjøvegan sentrum. Dette er et gratis sykkelløp for barn mellom 3-12 år. Du kan lese mer om løypa og inndeling i årsklasser på Salangen kommunes egen side. Forhåndspåmelding til sykkelrittet finner du her. Det trekkes fine premier.

 

Dag 2: Fredag 11. august starter rittet på Sjøvegan klokka 12.00. Fullstendig program over det som skjer i Salangen finner du her. Målgang på dag 2 skjer på Bardufoss. Målselv kommune og 139 Luftving åpner Bardufoss flystasjon og lover et spektakulært flyshow og hele programmet kan du lese her. Vil du være med på Bardufoss, må du ankomme før veiene stenger.

 

Hva skjer i Dyrøy?

Denne dagen får Dyrøy også være med på sykkelfesten. Vi har tidligere publisert en oversikt over aktiviteter i Dyrøy her.

11.00-13.00: Brøstadbotn idrettslag arrangerer sykkelaktiviteter for barn og unge; ferdighetsløype, ritt med eller uten tidtaking. I tillegg blir det satt opp hoppeslott. I samme tidsrom er sykkelreparatør Tom Are Johnsen tilgjengelig for småreparasjoner og veiledning. Aktivitetene skjer i området ved Stalheim/Elvetun skole. Området nede ved skolen er det beste stedet å overvære sykkelrittet etterpå, og det er her kortesjen fra ARN vil stanse ca 13.30-14.00. Sanitetsforeninga og Lions har stand i området.

12.00-15.00: Alle veier inn mot løypa sperres. Mer informasjon om stengte veier finner du her.

13.30: Mellom ca. 13.30-14.00 vil ARN-karavanen stoppe et sted nedfor Elvetun skole. ARN-karavanen er en kortesje av biler som kjører foran selve rittet, stopper og lager liv og røre for publikum. Fra 13.30 oppfordrer vi folk til å være klare langs løypa til ARN kommer, med sitt følge både foran og bak.

14.20-14.30: Rittet passerer Elvevoll

14.24-14.35: Rittet passerer Brøstadbotn

14.32-14.44: Rittet passerer Espenes

 

Hva sendes på TV?

Filmingen starter i sentrum, litt avhengig av TV2s sendeskjema og rytternes hastighet. Bak rittet vil resten av ARN følge, deriblant TV2s eget team med Dag Otto Lauritzen.

 

Møteplasser

Stasjonskroa har plass på platten og gode tilbud på is og kaffe denne dagen. Kafeen og butikkene i sentrum er åpne som vanlig. Mange folk kommer til å samle seg nede i området ved Elvetun skole/krysset. Ellers oppfordrer vi alle til å kose seg og lage treffpunkt i grender og nabolag. Frivillige har meldt seg til å holde vakt ved kryssene langs traseen. Det takker vi for! Vi håper dere får en trivelig "vakt" (husk infomøte på kommunehuset onsdag 9.8. klokka 18.00). På kvelden blir det «After bike-party» på Solkroken café med levende musikk (fra kl 21.00). Hvis andre har tilbud som de vil at publikum skal vite om, oppfordrer vi til å melde dette inn til Dyrøy kommune - så skal vi videreformidle det.

 

Stengte veier

Oversikt over stengte veier i vårt område. Veien er helt stengt mellom 12.00 og 15.00. Vi oppfordrer til å unngå internkjøring i sentrum på formiddagen - i den grad det lar seg gjøre - da mange unger skal sykle løp i regi av BIL. 

 

OBS! 

Hovedsamlingsplass blir ved krysset ved Elvetun skole/Fossmoveien – eventuelt også på møteplass på andre siden av veien (mot havet). Vi oppfordrer de som er i sentrum denne dagen til å komme hit. Her vil du møte folk, her er stands og her stanser kortesjen.

 

Dag 3: Lørdag 12. august går rittet fra Lyngseidet til Finnvikdalen (Tromsø).

 

Dag 4: Søndag 13. august går hele rittet i området rundt Tromsø.