a photo 11
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

Barnehagen

Forskerrom i barnehagen

Fra høsten av vil ungene i Dyrøy barnehage kunne boltre seg på et eget forskerrom. Rommet, som skal brukes til forskning, undring og kreativ læring, er et tiltak under realfagsatsingen i kommunen. Realfag favner fagene naturfag; som består av biologi, fysikk og kjemi, og matematikk. Det nye faget programmering vil også passe inn her. Rommet skal være på den gamle avdelingen Smitt.

Styrer, Nina Bolle, og ressursperson for Realfagssatinga, Siv Zakariassen, synes det er spennende med forskerrom i barnehagen.

- Vi håper at dette rommet skal engasjere og inspirere både ungene og de voksne i barnehagen, og bidra til motivasjon, kreativitet og økt kompetanse, sier styrer Nina Bolle. Siv Zakariassen nikker og utrykker at de gleder seg til å ta i bruk det nye rommet. 

Nina Bolle og Siv Zakariassen

 

Utstyrsmidler fra Utdanningsdirektoratet

Barnehagen har sammen med Nordavind Utvikling søkt om midler til utstyr. Dyrøy har fått tildelt 258 000 fra Utdanningsdirektoratet. Målet er å stimulere og motivere til interesse for realfag. Vi håper å se mange små forskere i barnehagen. Styrer Nina Bolle inviterer også til samarbeid med småtrinnet på skolen.

- Å komme på besøk i barnehagen etter at du er begynt på skolen, syns mange er stas. Og når vi har fått så flott utstyr, så blir det ekstra spennende, sier Nina.

 

Bee-bot-roboter

Det er bl. annet kjøpt inn flere stilige roboter. Bee-bot roboter skal brukes til programmering og koding – og allerede i barnehagen starter denne opplæringa. I Dyrøy ønsker vi at våre unger skal ha gode utviklingsmuligheter.

Roboter

 

I løpet av sommerferien vil forskerrommet gjøres klart. Nå er vi i gang med planlegginga, og Siv Zakariassen (ressursperson realfag) og Mona Ottesen Olsen (Nordavind Utvikling) er i full gang med utpakking av utstyr.

Siv Zakariassen og Mona Ottesen

 

Masse spennende materiell er allerede kommet, og mer kommer etter hvert. Rommet vil bygges opp over tid, slik at det vil være et godt og solid tilbud til de minste ungene våre.

Materiell 1

                                      

Materiell 2