a photo 31
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

24-26. september

Fårikålfestival tre dager til ende

Fårikålfestivalen i Dyrøy byr på tre dager med forskende, faglig og folkelig fokus på landbruk, lokal mat og fårikål. Skaff deg plass ved matbordet, billetter til konsert og stand på lokalmattorget!

Det er ikke uten grunn at fårikålen er Norges nasjonalrett. En rykende varm gryte fårikål er verdens beste grunn til å samles til festlig lag. Derfor fyller vi grytene og arrangerer Fårikålfestival for åttende gang.

Torsdag 24.9., Fårikålens festdag:

De syngende servitører fra Dyrøy korforening vil som alltid varte opp med fårikål og korkrydder på Fårikålens festdag, siste torsdag i september. Ingen forhåndssalg, møt opp i Nordavindshagen for salg av fårikål mellom ca 16-18.00.

Fredag 25.9., fagdag:

Også i år kombinerer vi det sosiale med det faglige. Fredag formiddag fra 10.-15.00 inviterer Fårikålfestivalen og Senja Næringshage til diskusjon, smaksprøver og "fåredrag" på lokalmatseminar i Nordavindshagn. Årets hovedtema er «Hvordan lykkes med lokal matsatsing?».

Det er ingen grunn til at vi ikke skulle lykkes med å produsere og selge mer lokal mat fra Troms. Lokal mat er trendy og etterspurt, og vårt fylkes har gode naturgitte forutsetninger for beitebasert husdyrhold av bl.a. sau, rein og geit. Det er gode forhold for potet, gulrøtter og jordbær, og vi har lange tradisjoner for skreifiske, sel- og hvalfangst. Store utmarks- og fjellområder gir god avkastning fra fiske, fangst og sanking. Så hvorfor lykkes ikke flere med lokal mat?

Blant foredragsholderne er Anette Sagstuen fra Gudbrandsdalsmat, en sammenslutning av 25 lokalmatprodusenter som har gjort suksess ved å distribuere og markedsføre lokale matspesialiteter under mottoet ”med hender og hjarte”. Seniorrådgiver Mariann Sandnes fra Innovasjon Norge kommer for å gi oss et tilbakeblikk og et ”framblikk” på matstrategien for Troms, som ble lansert på Fårikålfestivalen for seks år siden. Hva er oppnådd og hva skal skje framover? Spennende bedriftseksempler blir annonsert i programmet.

Selvsagt blir det omvisning og smaksprøver på Dyrøymat. Kontakt Stig Stokkland i Senja Næringshage hvis du har spørsmål eller ønsker å melde deg på (90 93 46 54/stig.stokkland@senjanh.no).

Fredag 25.9., Restaurantaften med konsert:

Fredag kveld blir det kulinariske og kulturelle opplevelser med nordnorske ingredienser av beste kvalitet. Nordavindshagen og Brøstadbotn Idrettslag inviterer til en hyggelig aften med mat og musikk. Hovedretten er av lam og desserten heter Heidi Solheim m/band.

Dette er et arrangement med påmelding og inngangsbillett. Ta kontakt med Kulturkontoret eller Frivilligsentralen. Påmelding innen 18.9. til 91 33 55 74/ 46 74 68 60.

Lørdag 26.9.: Lokalmattorg og barneforestilling:

Lørdag formiddag kan du se fram til yrende folkeliv utenfor Nordavindshagen når det tradisjonelle lokalmattorget arrangeres. Ønsker du å ha en stand her? Ta kontakt Kulturkontoret, Frivilligsentralen eller landbrukskontoret i Dyrøy kommune. Du kan også melde deg på til Berit Nikolaisen (95 8797 84).

Det er også hobbyverksted for barn i biblioteket og en superartig musikalsk barneforestilling innendørs. Igjen er det Heidi Solheim som går på scenen, denne gang med «Dinosaus». Gled dere!

Fårete mål

Målet med Fårikålfestivalen er å sette fokus på lokal mat og mattradisjoner, samtidig som vi slår et slag for landbruket og sauenæringa, en bærekraftig og historisk sett viktig næring i vår region. Blant mange viktige samarbeidspartnere og medarrangører kan nevnes Dyrøymat, sauenæringa i Dyrøy, lag/foreninger, 9. klasse og Senja Næringshage¨. Fårikålfestivalen er nå et av Dyrøy kommunes regionale næringsfyrtårn med mål om å fremme lokalmatsatsing i Midt-Tromsregionen!

Er du fårberedt på gastronomiske opplevelser utenom det vanlige?

Les mer om Fårikålfestivalen og bli inspirert på www.farikalfestivalen.no og på Fårikålens venner www.farikal.no

FÅRELØPIG PROGRAM:

Torsdag 24. september: «Kor i Kål» Fårikålfest.

Fra kl 16.00 i Nordavindshagen. Alle velkomne!

Vær med og feire Fårikålens festdag med nydelig rykende fersk fårikål av årets Dyrøylam og nypotedes, servert og musikalsk krydret av Dyrøy korforening.

Fredag 25. september: «Hvordan lykkes med lokal matsatsing?»

Fagdag/lokalmatseminar. Nordavindshagen kl 10.00 – 15.00

Med bl.a. Gudbrandsdalsmat, Senja Handbryggeri m.m.

Fullstendig program annonseres senere

Restaurantaften med Heidi Solheim m/band.

Nordavindshagen kl 20.00

Her serveres mat av lam og god underholdning. Pris 400,-. Alle rettigheter.

Påmelding innen 18.9. til 91 33 55 74/ 46 74 68 60.

Lørdag 26. september: Torgdag i sentrum.

Fra kl. 11.00 i og utenfor Nordavindshagen

Lokalmattorg med høstens grøde. Salg av grønnsaker, bær, syltetøy og mye. Her får du kjøpt årets avling, rett fra produsent.

Lørdagskafé i Nordavindshagen med hobbyverksted for de minste og foredrag i biblioteket.

Kl 13.00 Barneforestillingen «Dinosaus». Heidi Solheim med musikere serverer en forrykende «fårestilling» for de små.

Kafeen Frk. Nilsen er også åpen i sentrum fra 09.30 - 15.00.

Velkommen!

Kontakt: Marit A. Espenes (kulturleder)

Marit.espenes@dyroy.kommune.no

91 33 55 74