"Vi går for fellesskap!"

Søndag 9. juni inviteres alle som har lyst til Finnlandsholmen i Dyrøy. Her vil turglede og felles måltid bidra til fellesskap. Målet er å bidra til et varmere samfunn.
Konseptet ”Vi går for fellesskap” er et tiltak som gjennomføres i flere deler av landet, men er nytt i Troms. Dette er en inkluderingsdag for store og små med fokus på fargerikt fellesskap, fysisk utfoldelse i naturen og fine samtaler. Troms fylkeskommune har gitt støtte til arrangementet i Dyrøy i regi av Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA).
- Å dele et felles måltid kombinert med friluftsliv kan bidra til et varmere samfunn, der vi er mer inkluderende og rause, og der alle får oppleve seg som like verdifulle, sier initiativtaker Ingvald Ekeland. Vi legger til rette for at folk kan treffes og bli kjent på tvers av nasjonalitet, kjønn, religiøs tilhørighet eller fysisk og psykisk helse, forteller Ekeland.
Alle norske kommuner har bosatt flyktninger, enten de har kommet fra Eritrea, Syria, Ukraina eller andre steder.
- Disse menneskene kan være en styrke og ressurs for lokalsamfunnet, men forutsetningen er at de blir inkludert, påpeker ordfører Kjell Sverre Myrvoll.
Stikkordet for arrangementet i Dyrøy er samarbeid. Blant annet vil Dyrøy Turlag, Dyrøy historielag, Midt-Troms Naturlag og Midt-Tromsfriluftsråd være samarbeidsparter. Dyrøy Røde Kors Ungdom og Dyrøy ungdomsråd vil også mobilisere slik at ungdom får lyst til å være med.
Guider med spesialkompetanse innen dyr/fugler/planter fra Midt‐Troms Naturlag vil delta for å informere om flora og fauna på stedet. Ved Finnlandsholmen er det flere interessante minnesmerker som Dyrøy historielag vil vise og fortelle om. Og det er fiskestenger tilgjengelig for de som vil prøve fiskelykken. Det er et mål å tilrettelegge arrangementet for barn, unge og deres familier, og å tilpasse opplegget for barnevogner og rullestolbrukere.
- Grupper som ofte faller utenfor, er asylsøkere som bor i mottak. For å inkludere disse, inviteres enslige mindreårige som bor på mottak i vår region (Finnsnes og Salangen) spesielt, sier en engasjert initiativtaker.
Hovedmålet med arrangementet er å bygge broer - at bosatte innvandrere, asylsøkere, og etnisk norske skal oppleve at de er verdsatt og ønsket.
Alle ønskes velkommen.
Sist oppdatert