a photo 11
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

Formannskapet på bedriftsbesøk hos Mellem gård

Det nye formannskapet i Dyrøy kommune startet sitt første møte med et bedriftsbesøk på Mellem gård der landbruk, natur og tradisjon står i sentrum.

Formannskapet på Mellem gård
Formannskapet på Mellem gård

På bildet: F.v. Fagleder landbruk Ragnvald Tollefsen, formannskapsmedlemmene Erling Bratsberg, Kine Mari H. Bertheussen, Kjell Sverre Myrvoll og Rakel Jensen, rådmann Tore Uthaug og Børre Ertzaas. Ordfører Marit A. Espenes var også med og har tatt bildet.

En av gårdens eiere og drivere, Børre Ertzaas, tok den 24 oktober imot fem formannskapsmedlemmer og to fra administrasjonen. Den andre eieren, Tone Pettersen, var på vei til Boden på travløp med en av gårdens travhester. Sammen har Børre Ertzaas og Tone Pettersen 20 års erfaring med omsorgsarbeid (statlig familiehjem, avlastning etc).

Etter en omvisning av gårdens bygninger og en titt på de mange firbente som holder til på Mellem, ble det kaffe og litt å bite i inne i ei god varm stue i gjestehuset. Her fikk formannskapet høre mer om konseptet «Inn på Tunet» som Mellem gård har drevet med i mange år.

Her tilbys blant annet helge- og fritidstilbud, avlastning og gårdsferie for barn og ungdom. I tillegg fikk formannskapet høre om Mellem Bo og omsorg AS (etablert 2018) som er et nytt, lokalt eid omsorgsselskap i Dyrøy. Målet for bedriften er å tilby heldøgns botilbud psykiatri/rus, avlastning med døgnbemanning, akuttplassering på kort varsel, assisterende tjenester, ferieavlastning m.m.

Så ofte som mulig er formannskapet som er kommunens næringsutvalg, ute på bedriftsbesøk. Målet er å bygge relasjoner og kompetanse på næringslivet i egen kommune, og få en tydeligere forståelse av hvordan bedriftene opplever Dyrøy kommune som tilrettelegger. Det kommer mange nyttige tilbakemeldinger i disse møtene. Dyrøy kommune har som mål å bli en mer næringsvennlig kommune.