a photo 11
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

Nye prosjektmidler til Dyrøy kommune

Statssekretær Hege Solbakken (SP) fra Kommunal- og regionaldepartementet kom sammen med stortingsrepresentant Irene Lange Nordahl (SP) til Dyrøy i dag for å overrekke nyheten om at Dyrøy kommune tildeles prosjektmidler gjennom Bolyst-programmet.

Bolyst-programmet er Regjeringens satsningsområde for å skape levende og attraktive lokalsamfunn og slik bidra til at kommunens rolle som samfunnsutvikler styrkes.

I Nordavindshagen i dag overrakte statssekretæren en sjekk på 3 millioner kroner til Dyrøyseminarsenterets leder Ragnvald Storvoll og prosjektleder Marit Alvig Espenes. Summen var like mye som det var søkt om og vitner om en grundig og kvalitetspreget søknad som kjempet med 181 andre søknader fra ei pott på 47 millioner. Solbakken fremhevet akkurat dette når hun fortalte om KRDs utvelgelse av søknadene.

Prosjektet i Dyrøy har som mål å skape en nasjonal overføringsverdi gjennom nytenking, utviklingsarbeid og samarbeid, og er det 3-årige hovedprosjektet på stedsuavhengig arbeidsplasser.

Storvoll takket for tilliten fra departementet og kunne love at pengene vil bli brukt til felles beste, ikke bare for Dyrøy men for regionen og aller helst nasjonalt. På den måten håper han å gjøre KRD stolt.

Implisitt i tildelingen av 3 millioner fra KRD ligger det halvparten så mye i tildeling fra Troms fylkeskommune, altså 1,5 millioner. De resterende 1,5 millioner kommer fra eksterne parter samt Dyrøy kommune.

Som et bevis på at det skjer noe handfast med stedsuavhengig arbeidsplasser forflyttet følget seg til utleiebygget for å montere opp skiltet som viser hvor det nye kontorhotellet skal ligge. Statssekretæren fikk æren av å hjelpe til med monteringen (bildet).

Statssekretær Hege Solbakken skrur opp skiltet til Læringshagen

På bildet: Statssekretær Hege Solbakken og prosjektleder Marit Alvig Espenes monterer skiltet til Læringshagen. Foto: Dyrøy kommune

Se også pressemelding på kommunal- og regionaldepartementet.
Se også artikkel på Dyrøyseminarets nettside.