a photo 06
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

Pressemelding fra Grov skole

De fleste ungdommer bruker mange timer daglig foran datamaskinen. De chatter, blogger, spiller m.m. De lever et liv i cyberspace. Dette livet synes foreldre og lærere på Grov skole at de kjenner for lite til, og det ønsker de å endre på.
I år er nettvett tema for foreldresamarbeidet på Grov skole.

Dyrøy kommune har jobba mye med nettvettsproblematikk. Dermed har de blitt en ressurs som andre kommuner kan dra veksler på. Nylig hadde en gruppe med lærere og elever fra Dyrøy kurs for foreldre ved Finnsnes barneskole. Aha- opplevelsene stod i kø for mødre og fedre, forteller lærer Ragnvald Storvoll på Elvetun skole.

En gutt fortalte meg at han i løpet av ti minutter skulle klare å få ”gamle griser” til å sende nakenbilder av seg. Han klarte det, forteller lærer Storvoll til Folkebladet.

Et anna skrekkeksempel kursholderne brukte var historia om den lyshåra 15- årige jenta som la inn et helt vanlig portrettbilde av seg selv på Dagbladets treffsted ”Blink”. Andre hjemmesider brukte bildet i andre sammenhenger hun ikke hadde tenkt seg eller hadde samtykket i.

Det kom også fram at unger helt ned i elleveårsalderen legger ut sexalfabeter på nettsidene sine, og at tenåringer ofte skjeller ut både foreldre og klassekamerater for en hel verden.

Hvem som helst kan lage sin egen blogg på for eksempel Dagbladets ”Blink”. Mange er helt uvitende om hvor enkelt det er å finne ut hvem som står bak bloggen. Selv om de kaller seg anonyme, er det ikke vanskelig å oppspore personene bak. Dermed kan det som blir skrevet og lagt ut på nettsidene bli hengende ved deg som person i lang tid.

Samtidig som de voksne ønsker å lære mer om de unges liv i Cyberspace, skal elevene få opplæring i å bevege seg trygt i ”rommet”. Kursholderne fra Dyrøy lover oss innsyn i farer, muligheter og språkkoder på internett. Alle interesserte foreldre er velkommen til å lytte på kursholderne fra Dyrøy som sier:

Dette kurset trenger dere.