a photo 06
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

INVISIBLE DANCES

Panta 1

Panta Rei Danseteater kommer til Elvetun skole onsdag 13. desember med forestilling for 5. - 7. årstrinn.
Panta  2Midt i mørketida, kanskje i den mest tradisjonsbundne perioden i året, inviterer Den kulturelle skolesekken i Troms til spennende samtidsdans. Panta Rei Danseteater kommer, og sammen med skoleelever i Midt- og Sør-Troms skal de skape nye opplevelser.

Vi er svært glad for å kunne introdusere Panta Rei Danseteater for skoleelever i Troms forteller fylkesråd for kultur og helse, Mariam Rapp. Elever fra i alt fem kommuner får besøk av kompaniet. Vi hadde selvsagt ønsket at enda flere unge fikk ta del i tilbudet, men det må bli ved en senere anledning. Nå er vi først og fremst tilfreds med å ha fått en uke med Pant Rei Danseteater. Foruten å være et internasjonalt anerkjent kompani, har Panta Rei spesialisert seg på formidling til barn og unge. Bedre kan det ikke bli.

Det er elever i Kvæfjord, Salangen, Dyrøy, Lenvik og Bardu som i uke 50 får besøk av Panta Rei. Først med danseforestilling Invisible Dances, så en times danseverksted med de tre danserne Tore Asbjerg fra Danmark, Helen Parlor fra England og Anette Meiltoft fra Norge.

Invisible Dances: Fysisk, energisk, lett og lekende med en humoristisk touch av teatrets virkemidler. Koreograf Jamie Watton sammen med komponist Nathaniel Reed iscenesetter et møte mellom to kvinner og en mann. De tre danserne trekker deg inn i sin verden gjennom raske bevegelser, skiftende rytmer og små humoristiske innslag, som visker ut skillet mellom forestilling og virkelighet.

Dagbladet skrev dette etter premieren: ”I Jamie Wattons Invisible Dances forfører Panta Rei Danseteater raskt publikum inn i en rytmisk og lekende fantasiverden hvor det synlige flyter fritt sammen med det usannsynelige til Nathaniel Reeds lekende rytmer” 18.09.05, Annette Murer.

Panta Rei Danseteater ble etablert i februar 2000, og har fått anerkjennelse for å lage spennende danseteaterforestillinger og inspirerende undervisningsopplegg. Fra sin base i Oslo jobber kompaniet frem koreografier for turnevirksomhet og utvikler undervisnings-, verksted- og veiledningsprogram knyttet opp til repertoaret. Om sin virksomhet sier gruppen: Vi har som mål å skape danseteaterforestillinger med høy kvalitet, og som er tilgjengelig for et større publikum. Panta Rei Danseteater ønsker å fremme interessen for dans gjennom utadrettet arbeid.

Panta Rei Danseteater har en betydelig bakgrunn i formidling til barn og unge, også i internasjonal sammenheng. Daglig leder for Panta Rei Danseteater er Anne Holck Ekenes, og turnekoordinator er Pia Holden.