a photo 06
Tekststørrelse: A A A

Tysk flagg Engelsk flagg

Startsiden > Artikkel

Filmsatsing

filmdag

25 elever på Elvetun skole har valgt digital videoproduksjon. Profesjonelle filmskapere fra Tvibit i Tromsø er instruktører.
Filmhuset Tvibit i Tromsø tilbyr i samarbeid med Troms fylkeskommune og Norsk Filminstitutt et 4 filmdag 3dagers filmkurs til elever i øvre del av grunnskolen, fortrinnsvis 10.trinn. Opplegget er en del av den Den kulturelle skolesekken under uttrykket film.

I Dyrøy har vi i flere prosjekt satset på film. Dette gjelder bl.a. videreutvikling av UKM og Picybu, 2 prosjekter som vi har fått eksterne midler til.

Etter første dag av filmkurset sa elevene seg meget godt fornøyd. Dette var kjempeartig. eg gler meg tell i morra, uttrykte en 8. klassing det. På torsdag skal filmene til alle gruppene være ferdig. Da blir det filmframvisning i kultursalen.

I Dyrøy har 25 elever ønsket dette som tilbud i Skolens- og elevens valg. Opplæring og produksjon foregår på digital video. Målet er å produsere fiksjonskortfilmer, med elevene som sentrale aktører i alle ledd. Filmhuset Tvibit har lånt oss filmskaperne Ole Giæver og Joachim Lyng. Begge har utdannelse innenfor fagfeltet. Instruktørene har med seg alt teknisk utstyr som behøves.

filmdag 2jpgVil du lese mer om tilbudet til Kultur i Troms, klikk her.