Startsiden > Artikkel

10 gode nyheter fra VOX i 2019

VOX logo_150x79

Omstillingsår nr 2 ebber snart ut. Det satses i næringslivet i Dyrøy. Her er noen godbiter fra VOX-året 2019.

1. Vi har akkurat gjort opp status i omstillingsprogrammet og har nå talt opp 12 nye arbeidsplasser i bedrifter vi har vært involvert i med tilskudd eller aktiv veiledning, og mye mer er på gang hvis alle satsinger lykkes. VOX-styret har innvilget over 3 mill til prosjekter i næringslivet, kommunen og noe i egen regi.
  2. Kommunen har vedtatt utvidelse av Espenes Industriområde med minst 5 daa, prosjekt som er beregnet til 5 mill – hvorav halvparten er infrastrukturtilskudd fra fylket og resten fra kommunen. Dette vil gjøre industriområdet mer attraktivt for etablering av ny virksomhet på området.
  3. En Entreprenør as har flytta sin virksomhet til Dyrøy.  De er i god vekst og hadde omsetning på 34 mill og 2 mill i overskudd i 2018. De driver med sanering av bygg og har aktivitet over hele landet, og mye i nord. De har over 20 utenlandske ansatte som pendler direkte til prosjektene. Vi får ikke mange lokale ansatte, men selskapet og alle utenlandske ansatte blir skatteytere i Dyrøy. Det tar vi med oss!
  4. TRE allservice as har også tatt steget til Dyrøy i 2019. Tom Robin og Leikny Edvardsen har kjøpt Samvirkelaget på Bergan og er i full gang med å renovere og bygge om til verksted og bolig og mere til. Tom Robin er elektroinstallatør og har ansatt en snekker på deltid. Leikny har også spennende planer som vi vil se mer av etter hvert når de er ferdig med bygget og kommer flyttende for alvor.
  5. Nordahl Bær satser på dyrking av jordbær i tunnel. I vår kom tunnelene opp og på ettersommeren kunne vi kjøpe verdens beste jordbær fra Sæter. Unikt prosjekt som det ikke finnes mange av i Nordnorge, og som vi er kjempespent på videre.
  6. SMB Utvikling – etter kartleggingsrunde i vår ble hele 16 bedrifter fra ulike bransjer og størrelser i Dyrøy med i prosjektet og jobber med sine rådgivere for å ta nye steg i sin virksomhet.  Målet er å utløse vekst og utvikling hos bedriftene gjennom å utvikle et prosjekt i løpet av vinter og vår.  Her jobbes med effektivisering av produksjon, markedsutvikling, produktutvikling og mye mer. Vi ser allerede resultater av arbeidet!
  7. Reiselivsnæringa i støtet. Gjennom VISIT Senja sin satsing på innsalg av Senja & Dyrøy mot internasjonale turoperatører er 4 av våre reiselivsbedrifter nå i full gang med å utvikle samarbeid og satsing på lavsesongene. I dette arbeidet og i egne satsinger får de også god hjelp fra SMB Utvikling.
  8. Næringslivet bygger kompetanse. VOX Dyrøy har hatt stor pågang fra næringslivet som vil på kurs. Vi har støttet kurs og kompetanseheving i 7 bedrifter i 2019, og VOX har i egen regi kjørt kurs i offentlige innkjøp, prosjektlederkurs og etablererverksted med god deltakelse.
  9. 11 nye foretak har sett dagens lys i 2019. VOX har vært involvert i halvparten av disse med veiledning og/eller økonomisk støtte. Av større satsinger kan nevnes  Molund VVS og Asfaltspesialisten.
  10. Tilslutt er det mye på gang som handler om tilrettelegging og attraktivitet, med utvikling av industriområdet på Espenes, satsing på unge arbeidstakere i kommune/ næringsliv i Ung VOXen, sentrumsutvikling tas opp igjen, boligsatsing på gang osv.